domingo, 7 de outubro de 2012

Tortiñas American Stylie

Hoxe toca outra receita sinxela, das de domingo pola mañá, das que se preparan en 10 minutos, xusto antes do almorzo, que é cando máis apetecen: tortiñas USA Stylie.

Estas tortiñas están sacadas do libro Happy Days with the Naked Chef, do chef británico Jamie Oliver (Penguin Books, 2001).

Pancakes USA Stylie

INGREDIENTES (para 2 persoas):
- 1 ovo, separadas xema e clara
- 40 g. de fariña
- 1/2 culleradiña de fermento sen aluminio
- 45 ml. de leite
- Un chisco de sal

PREPARACIÓN:
1- Nun bol bótase a xema de ovo, xunto coa fariña e o fermento, e reméxese ben ata que se forme unha pasta sen grumos.

2- A continuación bótase o leite e reméxese ata que estea ben integrado.

3- Aparte, móntase a clara de ovo co chisco de sal. Unha vez montada a clara engádese, con coidado, á mestura de fariña dando voltas ata que se faga unha masa homoxénea.

4- Quéntase unha boa tixola antiadherente e bótase unha cullerada da masa no centro. Ao cabo dun minuto, máis ou menos, dáselle a volta e déixase que se doure polo outro lado.

5- Séguense facendo tortiñas ata que se acabe a masa.

PUNTUALIZACIÓNS:
- Estas tortiñas pódense acompañar con infinidade de cousas: froitas, froitas deshidratadas, mel, marmelada, azucre, etc. Eu acompañeinas, esta vez, con xarope de pradairo.

- Se se opta pola froita ou a froita deshidratada (os arandos vermellos americanos combinan á perfección), unha boa maneira de engadir a froita é botala sobre a tortiña un pouco antes de darlle a volta, así queda adherida á tortiña e pódese dar a volta sen problemas.

- Ao contrario que as filloas, as tortiñas non deben quedar compactas e finas, senón esponxadas e un pouco grosas.

As típicas tortiñas americanas. So simple, so fast, so good...