domingo, 15 de marzo de 2009

Cabritos, mouchos e Bishops Finger Cask Ale

O Moucho é unha pequena cervexaría de Ourense pola que pasa gran cantidade de xente, e algúns dos que, ao longo dos anos, iamos e seguimos indo por alí, fomos establecendo amizade até constituír un pequeno grupo de afeccionados ao bo comer. Non é unha "peña" ao uso, con socios nin nada polo estilo, nin sequera con días fixos para saír a cear. Simplemente imos cando nos apetece e participa todo aquel que lle apeteza participar.


Pois ben, o pasado martes volvémonos a xuntar para ir degustar un cabrito. Despois de quedar no Moucho para tomar unhas cañas, fómonos até o restaurante José Luís, na rúa Bedoya. Na entrada do restaurante está a zona da barra. Alí servíronnos unhas tapas de cachucha de porco e outras de xamón serrano. Hai que dicir que o xamón era bo, non así a cachucha, que estaba insulsa, seca e gomosa.

Na zona das escaleiras de baixada que levan ao salón principal teñen colgadas as típicas fotografías de xente famosa que se pasou polo restaurante, e teño que recoñecer que me sorprendeu ver alí unha fotografía de Toquinho, o ilustre guitarrista brasileiro, nunha visita a terras ourensás fai un par de anos.

Volvendo ao restaurante, no soto atópase un amplo salón presidido por unha impoñente cheminea de pedra. Alí, unha vez acomodados, pasamos ao cabrito directamente.


A pinta ao chegar á mesa era estupenda, pero nada comparado co sabor: sinxelamente delicioso. Estaba asado no punto xusto no que a carne se separa dos ósos con facilidade. Perfecto.


O acompañamento, como podedes observar, tratábase dunhas patacas fritas e duns pementos de piquillo. Botábase en falta, quizais, unha ensaladiña de leituga, tomate e cebola. E, xa que estamos cos contras, quizais uns pementos asados na mesma fonte do cabrito redondeasen o prato un pouco máis, en lugar dos pementos en conserva...

O viño elixido para acompañar o cabrito foi o Algueira, da Ribeira Sacra.


O capítulo de sobremesas foi, para min, sen dúbida a nota amarga da cea (que paradoxo...). O único que vou dicir é que eu tomei un "tiramisú" que, calquera parecido coa realidade é pura coincidencia. Aínda que un restaurante non se especialice en sobremesas, eu creo que debería coidar un pouco máis aspectos como este. Pódese quedar ben sen demasiado esforzo.

De todos os xeitos, teño que dicir que me gusta este restaurante, e que quedei con ganas de volver a por outro cabrito ou o que sexa...

E volvendo ao tema Moucho, dicir que o vindeiro mércores 18 ás 20:00 vaise a picar, por fin, o barril de Bishops Finger Cask Ale, a excelente cervexa de Shepherd Neame.


Esta cervexa de barril ten a particularidade de que non pasa polo serpentín que utilizan as outras cervexas de barril para refrixerarse, nin se mestura con CO2 para engadir gas á cervexa, senón que se coloca directamente encima da barra, colócase unha espita coma se fose un barril de viño, e sácase a cervexa sen máis axuda que a forza de gravidade.Para saber máis sobre esta cervexa, aquí poño a ligazón: Bishops Finger Kentish Strong Ale.

Aquí poño tamén as imaxes da campaña publicitaria que esta cervexa lanzou en México fai un par de anos, e que en Inglaterra foi censurada "por vincular o alcol co sexo". Picade na imaxe para vela máis grande e xulgade vós mesmos...


Á marxe de polémicas, dicir que esta cervexa é deliciosa, e que daremos boa fe diso os que o mércores nos deixemos caer por alí para tomarnos unha pinta (polo menos...).

E falando de pintas, lembrade que o próximo martes é 17 de marzo, ou o que é o mesmo: St. Patrick's Day. Tomádevos unha cervexa para celebralo e lembrade que Irlanda non só é Guinness...

Ningún comentario:

Publicar un comentario