luns, 30 de marzo de 2009

Catando o queixo D.O. Arzúa-Ulloa


Onte, despois de 22 días de maduración na miña neveira, chegou por fin o momento de catar o queixo que trouxen do obradoiro de elaboración de queixos para editores de blogs, que tivo lugar o día 7 de marzo na queixería Arquesán, en Touro (A Coruña), impartido por Nino Pereira, da queixería Bama.

O peso resultante final da peza foi de 465 grs., despois de ir perdendo humidade por mor da maduración. Como se pode apreciar, a cortiza ten a típica cor amarela característica neste tipo de queixo.


Unha vez cortado compróbase unha vez máis que o seu aspecto é o típico dos queixos desta denominación de orixe, con algúns pequenos ollos.




En boca ten unha textura cremosa propia deste tipo de queixo, pero cun marcado sabor salgado (o motivo deste sabor foi o feito de traballar cunha cantidade tan pequena de leite, que fixo que fose difícil de calcular a cantidade de sal a engadir), aínda que dentro dos límites do comestible. Pódese pois afirmar que as propiedades organolépticas deste queixo, exceptuando o sabor salgado, son as propias e características dos queixos desta D.O.

Para acompañar o queixo, fixen un delicioso pan de cervexa, do cal porei a receita proximamente. O queixo e o pan aínda algo amornado lembráronme á cata de queixos que realizamos aquel día na queixería, onde tamén puidemos acompañar o queixo cun pan feito na panadaría que está preto da queixería, e que tamén chegou á mesa algo quente.


Todo iso acompañado duns bos embutidos, unha boa cervexa (esta vez tocoulle a quenda a unha Alpirsbacher Klosterbräu Weihnachts-Bier), e de mellor compañía, fixeron da tarde de onte unha tarde de domingo máis "caseira" ca nunca...

Ningún comentario:

Publicar un comentario