xoves 01 xaneiro 2009

Feliz 2009

Hoxe é para moitos o día da Santa Resaca (aínda que moitos fieis desta santa lle mostran a súa devoción durante boa parte do ano...)
Pois hoxe para min é coma se fose un domingo calquera: a típica dor de cabeza na que o alcol ten pouco ou nada que ver (senón máis ben os cambios horarios), e comida familiar. Onte foi, seguindo o costume dos últimos anos, xornada de cea caseira á luz das candeas, pero por primeira vez en anos, con empiltramento sen saída previa (as circunstancias case obrigan...). Ademais, o ano pasado xa quedamos un pouco fartos de andar polos viños con tódolos garitos petados e sen poder pedir unha copa sen ter que pelexar con todo o mundo para chegar á barra. É, sen dúbida, o peor día para saír, pero bueno, a noite de Fin de Ano é unha noite no ano...

Pero volvendo ó menú: Vieiras ó forno


INGREDIENTES (para 2 persoas):
- 2 vieiras
- 1 cebola
- Pementón doce
- Pan relado
- Sal
- Aceite

Eu merquei as vieiras xa limpas pero coa cuncha. O único que hai que facer é fritir un pouco a cebola ben picada. Unha vez transparente, engadir o pementón e o sal e darlle un par de voltas. Botar por riba das vieiras. Botar un pouco pan relado por riba da capa de cebola e ó forno ata que teñan unha bonita cor dourada.

Ensalada de rúcula e canónigos con ananás e queixo Feta (xenial improvisación de My missus)


INGREDIENTES:
- Un pouco de rúcula
- Uns poucos canónigos
- Unha roda de ananás (mellor natural)
- Uns 50 grs. de queixo Feta
- Un puñado de noces
- Aceite oliva virxe extra
- Vinagre balsámico de Módena

Lavar ben a rúcula e os canónigos e colocar nun prato. Pelar as noces, picar en anacos o ananás, e botar por riba das herbas. Desmigar o queixo cos dedos e ilo botando por riba de todo o anterior. Finalmente, aderezar con aceite de oliva virxe extra e vinagre balsámico.

Confit de pato con crema de castañas


INGREDIENTES:
- 2 muslos de pato en confit
- Un chisco de azucre

PARA A CREMA DE CASTAÑAS:
- 250 grs. de castañas (poden ser en conserva)
- Un vaso de leite
- 25 grs. de manteiga
- Sal
- Pementa branca

Para preparar os muslos de pato o único que hai que facer é quitarlles o exceso de graxa que os recobre. Botarlles unha finísima capa de azucre (eu utilicei panela) para que queden ben dourados, e metelos no forno, a uns 200º durante uns 15 minutos.
Para preparar a crema de castañas, bótase nun cazo a manteiga, o leite e as castañas. Sazónase con sal e pementa branca ó gusto, e déixase cocer ata que abranden as castañas. Ao abrandaren, bátese todo coa batidora. Rectifícase de sal e pementa se fose necesario. Queda unha crema espesa e moi suave.

E de sobremesa: Xeado de Crema de Licor Café (todo un descubrimento), con licor café, por suposto.


A receita máis doada de todas, posto que o único que hai que facer é mercalo e xa está...jj. É da marca "Gael", e fabrícano na Coruña, así que é Made in Galicia. Eu merqueino en Carrefour. É un xeado moi cremoso en comparación con outros, que son duros coma pedras, e está sencillamente delicioso. Nós, para melloralo un pouco máis, aderezámolo cun chisco de licor café da casa e uns pistachos recubertos de chocolate que había por aquí.

Aquí podedes ver a foto da etiqueta:



E para beber, cervexa da casa: Quintela Christmas Ale. Que máis se pode pedir?


Cervexa feita hai xa máis dun ano, pero que foi gañando matices e perdendo amargor durante este tempo. Cervexa de Nadal, de fermentación alta, cun cheiro moi agradable a especias e cun sabor realmente agradable.
A copa é de Urquell e a botella é de Grolsch, moi prácticas para reutilizar como envase de cervexa caseira.
Un día destes teño que retomar a fabricación caseira de cervexa. Supoño que cando chegue o bo tempo. Cando o faga, podedes estar seguros de que vos terei ó día.

O dito, bo proveito e, aínda que sexa un topicazo, Feliz 2009 para tod@s.

Ningún comentario:

Publicar un comentario